Logetur til England i oktober 2011

I anledning 100 år med organisert speiding i Norge  planlegges det en jubileumstur til England for logebrødre med speiderbakgrunn i oktober måned 2011.

Hvorfor England?
Det som etter hvert skulle bli verdens største barne- og ungdomsbevegelse, startet som kjent i England i 1907. Baden-Powells idéer spredte seg raskt til andre land, og i Norge ble Norsk Speidergutt-Forbund stiftet 25. mars 1911.

I speidingens hjemland har store deler av befolkningen naturlig nok hatt befatning med speiderbevegelsen. Dette gjelder ikke minst de som i dag er aktive frimurere. I England  finnes det i alt 51 faste ”speiderloger” som er stiftet og drives av frimurere med speiderbakgrunn. Disse logene har kontakt med hverandre gjennom The Kindred Lodges Association (kindred = beslektet).

Det avholdes ”Festival” (stort logemøte og høytidstaffel) to ganger i året, og lørdag 15. oktober 2011 står The Torch Lodge (No. 2736) i London som vertskap for ”The KLA Autumn Festival 2011”. Deltakelse på dette spesielle logemøtet blir en opplevelse av de sjeldne! (Se for øvrig:  www.kindredlodges.org.uk).

Men London har selvsagt mye mer å by på for jubilerende norske logespeidere: Et besøk i Masonic Hall med omvisning i museet og biblioteket, deltakelse på et logemøte med resepsjon i 1. grad (”Entered Apprentice”) i det internasjonale frimurersystemet ”Blue Lodge Freemasonry” (også kjent som ”The Craft”).

Programmet vil også by på litt byvandring mellom frimurerhistoriske severdigheter fra 1717 og den tid. Det blir dessuten anledning til en formiddagstur ut til Gilwell Park med bl.a. det britiske speiderforbundets hovedsenter – stedet som var så toneangivende for norsk speidings første epoke.

Englandsturen er også åpen for våre ledsagere, og tid til sightseeing og shopping vil også bli lagt inn i programmet, forteller tidligere gruppeleder i 1. Grorud, br. Arne Hilmar Andresen. Han skal være vår reiseleder, som sammen med tidligere Speidersjef i NSF, Stein Løvold leder en prosjektgruppe som planlegger turen.

Datoer og påmelding
Avreisedag ser ut til å bli torsdag 13. oktober med hjemreise søndag 16. (eventuelt mandag 17.), avhengig av gunstigste fly- og hotellpriser. Arne Hilmar Andresen ønsker å høre fra brødre som kan være interesserte i å delta på Englandsturen 2011, med eller uten ledsager.

Av hensyn til hotellreservasjoner og gunstige billettpriser, anbefales du å ta en foreløpig kontakt med ham innen 1. februar 2011arnehand@online.no, tlf. 22 25 51 31, mob. 908 45 305. Du vil deretter bli holdt underrettet om selve reiseopplegget og programmet etter hvert som dette kommer på plass. Mer informasjon om turen vil også komme på scoutmason.com

Dette innlegget ble publisert i Arrangementer. Bokmerk permalenken.

1 svar til Logetur til England i oktober 2011

  1. Kjell Standal sier:

    Tusen takk for flotte hjemmesider for oss som er «dobbeltbrødre». Gleder meg til å følge med på det som skjer her.
    2xbroderlig hilsen
    Kjell Standal

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s